ASUS A550VQ-XX010D – laptop atractiv cu performanţe hardware superioare

ASUS A550VQ-XX010D se dovedeşte a fi un dispozitiv portabil şi modern de generaţie nouă, respectiv un laptop echipat cu perfromante hardware superioare. Reprezintă o variantă ideală atât pentru sarcinile intense de la birou, cât şi pentru lucrul din deplasare.

Aşadar, discutăm despre un model standard Free DOS, căruia producătorul de faţă îi recomandă fie sistemul de operare Windows, fie Linux.

La capitolul autonomie, graţie acumulatorului Lithium-Ion cu 4 celule asigură o durată de lucru de până la 4 – 5 ore.

Acest model nou A550VQ-XX010D se poate achiziţiona şi din magazinul de specialitate eMag cu preţul de ofertă de 2.299 de lei (vezi preţ actualizat).

În ceea ce îl privesc detaliile estetice, prezintă un exterior plăcut realizat din materiale de calitate foarte bună. Tehnic vorbind, este de culoare gri, măsoară standard 380 x 29.2 – 31.7 x 251 (W x H x D) mm şi cântăreşte în jur de 2.4kg.

Imagini cu ASUS A550VQ-XX010D:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Ei bine, producătorul Asus a prevăzut laptop-ul de faţă cu un ecran LCD de tip LED-backlit ce măsoară o diagonală de 15.6 inch. Este un display calitativ de tip lucios (glare), de oferă un format HD la o rezoluţie maximă de 1366 x 768 pix.

Pe partea de performanţe hardware, include un procesor Intel Core i5 – 6300HQ, conceput pe arhitectura recentă Skylake. Are o tehnologie de fabricaţie de 14nm, 4 nuclee şi un Cache de 6.14Mb. Standard rulează la o frecvenţă de 2.3GHz, însă datorită tehnologiei Turbo Boost ajunge până la 3.2GHz.

Grafica acestuia este garantată atât de procesorul grafic integrat HD Graphics 530 de la Intel, cât şi de placa video dedicată GeForce 940MX. Cea din urmă beneficiază de chipset video nVidia, de o capacitate de memorie video de 2Gb de tip GDDR5, precum şi de caracteristica specială nVidia PhysX.

Din punct de vedere al memoriei, vine dotat cu 4Gb de tip DDR4 de memorie RAM, precum şi cu o capacitate de stocare de 1Tb de tip HDD (SATA).

La capitolul multimedia, include două difuzoare audio SonicMaster, un microfon integrat, o unitate DVD Rw, un WebCam VGA, dar şi un cititor de carduri SD.

Iar cât despre conectivitate, se laudă cu un port VGA, cu un port HDMI, cu un port USB 2.0, cu două porturi USB 3.0, cu o ieşire audio, cu Bluetooth 4.0, cu LAN 10/100/1000 (RJ-45) şi cu Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Concluzie:

Acestea fiind spuse, ASUS A550VQ-XX010D reprezintă un laptop de ultimă generaţie, atractiv atât din punct de vedere al performanţelor, cât şi din punct de vedere al design-ului.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware excelente
  • Accesibil
  • Portabil
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.