ASUS A540SA-XX408D – dispozitiv office low-cost, cu aspect portabil şi modern

ASUS A540SA-XX408D reprezintă un dispozitiv accesibil de tip office, un laptop portabil şi elegant ideal atât de la birou, cât şi de pe teren. Include un set de performanţe hardware decente, ce îl face suficient de potrivit activităţilor cotidiene, precum navigării Web, sarcinilor office şi multimedia, jocuri online şamd.

Dat fiind faptul că vine standard Free DOS, permite utilizatorului să îşi instaleze sistemul de operare dorit. Integrează un acumulator de tip Lithium Ion cu 3 celule, ce asigură o autonomie de până la 4-5 ore de lucru.

Acest model A540SA-XX408D este comercializat deja online de către magazinul eMag, cu preţul avantajos de 949 de lei (vezi preţ actualizat).

Ca şi design, poartă o carcasă modernă realizată integral din plastic calitativ. Deţine elemente şi finisaje distinse, totul pe o nuanţă de culoare negru-auriu. Cât despre detaliile tehnice, ar fi de spus că măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5 (W x H x D) mm şi că are o greutate de 1.9kg.

Tastatura internaţională/numerică deţine un set de taste confortabile, poziţionate astfel încât să ofere precizie şi rapiditate. Suportul multi-touch al generosului touchpad agarantează o acţionare rapidă şi corectă în mai multe puncte.

Imagini cu ASUS A540SA-XX408D:

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul dispozitiv poartă un ecran LCD LED de tip Glare (lucios), ce măsoară 15.6 inch în diagonală. Este un display bun, ce reuşeşte să ofere o rezoluţie HD la 1366 x 768 pix.

Producătorul Asus l-a dotat cu un o configuraţie hardware decentă, lucru ce influenţează direct preţul mic de achiziţie. Are la bază un procesor Intel Celeron-N3150, cu 4 nuclee. Deţine un Cache de 2Gb şi o tehnologie de fabricaţie de 14nm, frecvenţa de tactare a acestuia fiind de 1.6GHz. Însă, cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost, în cazuri necesare frecvenţa poate ajunge până la 2.1GHz.

În privinţa graficii, este prevăzut cu un procesor grafic decent de tip integrat, din seria Intel HD Graphics.

Acceptă să fie echipat cu maxim 8Gb de tip DDR3 de memorie RAM, având la dispoziţie un singur slot disponibil. Standard vine proiectat cu numai 4Gb, de tip DDR3, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Cât despre memoria de stocare, vine prevăzut cu o unitate HDD (SATA) cu 5400rpm şi cu capacitatea de 500Gb.

Deţine un cititor de carduri 3 în 1 (SD/SDHC/SDXC), o cameră Web VGA, un microfon integrat, o unitate DVD Rw, precum şi două difuzoare audio integrate.

Ca şi soluţii de conectivitate, deţine port HDMI, port VGA, port USB 2.0, port USB 3.0, ieşire audio, Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 b/g.n şi Reţea 10/100 (LAN).

Concluzie :

Concluzionând, ASUS A540SA-XX408D reprezintă un dispozitiv modern de buget, un laptop modest atât ca preţ de achiziţie, cât şi ca performanţe hardware.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Modern
  • Free DOS
  • Portabil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.