ASUS A540SA-XX029D – laptop aceesibil şi modern, ideal sarcinilor zilnice

ASUS A540SA-XX029D este un laptop dedicat divertismentului şi activităţilor simple de zi cu zi. Reprezintă un model accesibil şi modern, ideal atât utilizării mobile, de pe teren, cât şi celei fixe, de la birou.

Nu pot spune că impresionează pe partea de specificaţii hardware, fiind dotat cu o configuraţie decentă, lucru influenţat indirect de către preţul de achiziţie al acestuia. Standard vine Free DOS, echipat cu o baterie Lithium Ion cu 3 celule.

Acest model A540SA-XX029D poate fi achiziţionat online din magazinul de domeniu eMag, cu numai 898 de lei (vezi preţ actualizat).

Se remarcă printr-o construcţie ultra-subţire de culoare neagră, ce prezintă finisaje premium şi detalii perfect definite. Este integral construit din plastic, cântăreşte în jur de 1.9kg şi măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5 (W x H x D) mm

Beneficiază de o tastatură clichet ergonomică de tip numerică/internaţională, extrem de plăcută la utilizare. La fel de plăcut este şi touchpad-ul multi-touch generos cu tehnologia Smart Gesture de la Asus.

Laptop-ul de faţă este disponibil online şi în magazinele de specialitate evoMag şi Cel.

Imagini cu ASUS A540SA-XX029D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul dispozitiv de la Asus înglobează un procesor decent Intel Celeron – N3050, provenit din generaţia de procesoare Braswell. Integrează 2 nuclee, un Smart Cache de 2Gb şi o tehnologie de fabricaţie de 14nm. Tactează la o frecvenţă standard de 1.6GHz, însă prin intermediul modului Turbo Boost frecvenţa poate ajunge până la 2.1GHz.

Deţine integrat un procesor video decent, respectiv HD Graphics, ce aparţine producătorului Intel.

Device-ul de faţă acceptă o capacitate de memorie RAM de 8Gb, DDR3, însă standard vine dotat cu doar 4Gb, DDR3, cu 1.6GHz. În privinţa capacităţii de stocare de date, vine prevăzut cu o unitate HDD de 500Gb, cu o viteză de 5400 de rotaţii pe minut.

Dispune de un LCD LED de tip Glare, ce măsoară o diagonală des întâlnită de 15.6inch. Reuşeşte să reproducă imagini de calitate foarte bună, la o rezoluţie High Definition de 1366 x 768p.

În privinţa nivelului multimedia, pune la îndemână o cameră Web VGA, un cititor de carduri SD/SDHC/SDXC, un microfon integrat, o unitate DVD Rw şi două difuzoare audio integrate (SonicMaster).

În final, conectivitatea laptop-ului constă în următoarele porturi şi conexiuni: HDMI, USB 2.0, USB 3.0, VGA, ieşire audio, Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 b/g/n şi LAN (Reţea 10/100).

Concluzie :

Concluzionând, ASUS A540SA-XX029D este un laptop decent, cu un aspect portabil şi modern, perfect pentru sarcinile simple şi uşoare de zi cu zi.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Modern
  • Free DOS
  • Aceesibil
Contra:
  • Nimic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.