Arctic UAM5612DTTL – aragaz cu alimentare pe gaz şi aprindere electrică, cu timer, grill şi rotisor

În ciuda faptului că plitele şi cuptoarele electrice încorporabile sunt cele mai căutate în zilele noastre, nici aragazurile clasice nu au rămas uitate. Lucrul acesta este confirmat de noile apariţii ale celor de la Arctic, care se pare sunt la mare căutare pe piaţa electrocasnicelor.

Arctic UAM5612DTTL este unul dintre aceste aragazuri de generaţie recentă, un model eficient, accesibil şi plăcut ca şi aspect, dotat cu numeroase funcţii de gătit utile. Se poate integra perfect în orice timp de bucătărie, ocupând foarte puţin spaţiu.

Alimentarea acestuia se face pe gaz, deţine un număr de 4 arzătoare, unul mare, unul mic şi două normale, aprinderea acestora fiind electrică. Se laudă cu funcţia de grill, cu cea de rotisor şi cu timer, beneficiind de modul de siguranţă atât la plită, cât şi la cuptor.

Ca şi preţ, avem de-a face cu un aragaz avantajos, ce este disponibil la eMag la preţul de doar 1.039 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de design, observăm o construcţie clasică, pe un fond de culoare albă. Uşa cuptorului deţine o sticlă securizată transparentă, uşor fumurie, capacul plitei fiind din metal. În privinţa dimensiunilor standard, măsoară 85 x 50 x 60(IxLxA) cm.

Acelaşi aragaz clasic decent este disponibil şi în ofertele celor de la Flanco şi CEL.

Imagini cu Arctic UAM5612DTTL :

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Puterile celor patru arzătoare ale aragazului, sunt: cel mic de 1kW, cel mare de 2.9kW, iar cele două normale de 2kW fiecare. Deasupra acestora vine ataşat un grătar emailat ce asigură o bună stabilitate vaselor de gătit.

Nu vorbim despre un simplu cuptor, ci despre unul dotat cu rotisor şi grill, funcţii foarte utile, ce duc la realizarea unor adevărate specialităţi culinare. Desigur, beneficiază şi de iluminare interioară, utilă la verificarea preparatelor de la interior, fără a deschide uşa cuptorului.

Modelele care pun la dispoziţie funcţia de grill, vin proiectate cu un arzător adiţional în partea de sus a cuptorului. În felul acesta, permite prepararea unor reţete diversificate, pentru va bucură de un stil de viaţă foarte sănătos.

Funcţia de rotisor vine cu un mecanism interesant, ce asigură o gătire uniformă, rotind în permanenţă preparatul.

Aragazul de faţă beneficiază de sistem de siguranţă, respectiv Safety Plus, tehnologie ce întrerupe automat alimentarea cu gaz, în cazul unei stingeri accidenale a flăcării. În felul acesta previne posibilele scurgeri de gaze, sporind siguranţa ta şi a familiei.

Timer-ul este o altă funcţie interesantă, ce asigură contorizarea duratei de gătit setată în funcţie de preparat, astfel încât să îţi gestionezi timpul mult mai eficient.

Deţine aprindere electrică integrală, atât la plită, cât şi la cuptor. Doar printr-o simplă apăsare de buton şi o acţionare cu gaz, aragazul se va aprinde instantaneu, fără a mai fi nevoie de alte aprinzătoare extra.

Cât despre accesorii, deţine capac metalic, tavă de copt, grătar pentru cuptor şi sertar inferior, pentru depozitarea vaselor.

Opinii pro și contra :

În concluzie, Arctic UAM5612DTTL este un aragaz clasic alimentat pe gaz şi cu aprindere electrică, foarte eficient şi accesibil, ce asigură un mod de preparare rapid şi confortabil.

Concluzie :

Pro:
  • Raport bun calitate-cost
  • Cu rotisor şi grill
  • Cu timer
  • Cu mod de siguranţă
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.