Arctic ALD5200A++ – maşină de spălat rufe performantă şi avantajoasă, din clasa A++

Astăzi o să vorbim despre o maşină de spălat rufe atractivă, un model provenit din categoria low-cost, ideală cuplurilor sau familiilor mai puţin numeroase, datorită faptului că nu deţine o capacitate de încărcare foarte generoasă.

Arctic ALD5200A++ este maşina de spălat rufe automată despre care vorbeam mai sus, un aparat electrocasnic cu încărcare frontală, ce are o capacitate de încărcare minimă, respectiv de 5kg. În general modele cu încărcare frontală sunt disponibile între 4-12kg, iar de aici putem trage singuri concluzia despre modelul de faţă. Viteaza de rotaţia a centrifugării este de 1200rpm, rezultatele finale rezultând rufe aproape uscate.

Cu toate că vorbim despre un aparat electrocasnic inteligent şi eficient, preţul de achiziţie este foarte avantajos, respectiv de doar 969 de lei (vezi preţ actualizat).

Poartă o construcţie clasică de culoare albă, cântăreşte 62kg şi măsoară standard 84 x 60 x 47(IxLxA) cm. Hubloul are o deschidere de până la 155 de grade, cuva este construită din polipropilenă şi tamburul din oţel inoxidabil.

Aceeaşi maşină de spălat avantajoasă se regăseşte şi în stocul celor de la CEL, ClickShop, Altex şi Flanco.

Imagini cu Arctic ALD5200A++ :

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Se încadrează în clasa de eficienţă energetică A++, fapt ce asigură un consum favorabil de curent electric. Practic va consuma cu până la 24% mai puţin decât modelele din clasa A+. Nici din din punct de vedere al consumului de apă nu se prezintă mai rău, ci din contră, se laudă cu o media anuală de doar 7260l.

Este un model foarte accesibil, extrem de uşor de utilizat. Ba mai mult de atât, în jurul butonului de selectare, programele de spălare sunt scrise în limba română, iar în dreptul fiecărei funcţii se regaseşte un LED, pentru a uşura modul de selectare al programelor şi al funcţiilor.

Nu se laudă cu foarte mult programe speciale, însă cele 11 pe care le deţine sunt eficiente şi de bază, acoperind nevoile principale. Printre acestea se enumeră şi programul bumbac ECO, programul sintetice, programul Mix, programul lână, programul bumbac şamd. Deţine programul pentru cămăşi, foarte util, folosind astfel un mod de stoarcere delicat, pentru a nu deteriora sau şifona articolele.

La capitolul funcţii şi sisteme speciale, se laudă cu funcţia Aqua Safe, sistem de reglare automat al consumului de apă, sistemul electronic ce controlează balansul, selectorul de centrifugare, sistemul de siguranţă pentru copii, Eco Dose, Eco Wash şi funcţia de programare întârziată.

Eco Wash reprezintă o opţiune interesantă, ce permite alegerea spălării cu apă rece, obţinând astfel cu până la 80% eficienţă energetică, rezultând aceleaşi rezultate impecabile.

O altă opţiune interesantă este şi Eco Dose. Aceasta permite folosirea detergentului lichid, obţinând performanţe la spălare superioare.

Opinii pro și contra :

În concluzie, Arctic ALD5200A++ este o maşină de spălat rufe cu încărcare frontală, economică, performantă şi accesibilă, capabilă să obţină rezultate ireproşabile, indiferent de situaţie.

Concluzie :

Pro:
  • Afişare LED
  • Raport preţ-calitate foarte bun
  • Clasa A++
  • Inteligentă
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.