Acer Aspire F5-572G-59TA – laptop performant şi modern, cu display Full HD

Acer Aspire F5-572G-59TA este un laptop de generaţie recentă, capabil să îmbine într-un mod reuşit performanţa cu design-ul, obţinând în final un device premium, ideal în rutină zilnică şi nu numai. Cu siguranţă satisface o gamă largă şi diversificată de aplicaţii, oferind rezultate peste aşteptări.

Când am spus că provine din ultimele generaţii de laptop-uri, implicit m-am referit şi la componentele pe care le deţine, fiind o capodoperă de luat în seama, fără doar şi poate.

Standard vine cu sistemul de operare preinstalat Linux, un sistem recent, rapid şi stabil. Include la interior un acumulator de tip Li-Ion, cu patru celule, capabil să asigure o autonomie de lucru de până la 5h, în condiţii medii de folosire.

În privinţa preţului, ar fi de spus că de curând este disponibil şi în oferta celor de la eMag, la doar 2.299 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de aspect, se bucură de o construcţie atractivă, componetele implicate în procesul de fabricaţie fiind de calitate superioară. Este de culoare neagră, are o greutate de 2.4kg şi măsoară standard 381 x 24.9 – 29.2 x 256(W x H x D) mm.

Tastatura numerică, cât şi cea internaţională, este reprezentată de către un set de taste perfect definite, ce facilitează scrierea corectă şi rapidă. Touchpad-ul de tip multi-touch, răspunde foarte bine şi rapid la comenzi, garantând o utilizare uşoară şi comodă.

Imagini cu Acer Aspire F5-572G-59TA :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Un alt lucru de luat în seamă ar fi şi ecranul din dotarea laptop-ului. Este vorba de un display de 15.60”, cu rezoluţie Full High Definition, la 1920 x 1080pixeli. Deţine o protecţie anti-strălucire (anti-glare), ideală atunci când luminozitatea este mult prea puternică.

La capitolul performanţe tehnice, pune la dispoziţie un procesor i5, model 6200U, din gama Intel. Reprezintă un procesor puternic din gama recentă Skylake, ce deţine două nuclee, o tehnologie de 14nm, tactând la o frecvenţă de 2.3GHz. Datorită modului Turbo Boost, în cazurile extreme frecvenţa va creşte până la 2.8GHz. Alături de acesta, stă şi procesorul grafic integrat, din gama Intel HD Graphics 520.

Beneficiază de o placă video de tip dedicată, ce aparţine producătorului nVidia. Este vorba de GeForce 940M, cu o memorie video de 2Gb, capabilă să acorde sprijinul necesar activităţilor cotidiene.

Capacitatea memoriei Ram este de 4Gb, de tip DDR3, cu o frecvenţă de 1.6GHz, iar capacitatea de stocare este de 1Tb, de tip HDD, cu o viteză de 5400rpm.

Pe partea de conectivitate, este dotat cu Wireless, cu LAN, cu Bluetooth, precum cu HDMI, cu USB 2.0, cu USB 3.0 x 2 şi cu o ieşire audio digitală.

Cât despre dotările multimedia, beneficiază de DVD Rw, de microfon integrat, de Web HD, de cititor de carduri şi de difuzoare audio stereo (TrueHarmony).

Concluzie :

Concluzionând, Acer Aspire F5-572G-59TA este un laptop atractiv, atât din punct de vedere al performanţelor tehnice, cât şi al design-ului plăcut.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe excelente
  • Design modern
  • Preţ bun
  • Linux
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.