Acer Aspire ES1-571 – laptop modern de buget cu performanţe hardware bune

Acer Aspire ES1-571 reprezintă un laptop extrem de interesant datorită faptului că beneficiază de o platformă hardware excelentă, pentru care nu eşti nevoit să aloci o sumă foarte mare de bani. Nu impresionează doar la capitolul preţ şi performanţă, ci şi la capitolul aspect, unde remarcăm o construcţie modernă şi portabilă.

Vine din fabrică instalat cu sistemul de operare Linux. Bineînţeles, acceptă orice vertisune recentă de Windows sau Linux. Integrează un acumulator de tip Lithium Ion cu 3 celule, pentru o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Acest model Aspire ES1-571 îl poţi achiziţiona online de la eMag, fiind prezent la preţul accesibil de doar 1.449 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere estetic, după cum observi se laudă cu o carcasă elegantă şi modernă de calitate foarte bună. Este conceput integral din plastic de culoare neagră, având o greutate de numai 2.4kg. Că şi dimensiuni standard, măsoară 381.6 x 26.1 – 27.15 x 258 (W x H x D) mm.

Atât touchpad-ul generos şi precis cu suport multi-touch, cât şi tastatura internaţională/numerică vor asigura o utilizare confortabilă şi rapidă în orice situaţie.

Acelaşi laptop atractiv îl poţi procura şi din magazinele de specialitate evoMag, Cel şi Flanco.

Imagini cu Acer Aspire ES1-571:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Ei bine, noul Acer din seria Aspire vine prioiectat cu un LCD LED cu diagonala de 15.6”. Reprezintă un display de calitate foarte bună, cu proprietăţi anti-glare (mat), ce oferă o rezoluţie Full HD la maxim 1920 x 1080p.

Ca şi nivel de performanţe deţine un procesor Intel Core i3 – 5005U de pe arhitectura Broadwell. Include două nuclee, un Cache de 3Gb şi o tehnologie de 14nm, având o frecvenţă de tactare de 2.0GHz.

Din punct de vedere al graficii vine integrat cu procesorul grafic HD Graphics 5500, cu chipset video de la Intel.

Are o capacitate de memorie RAM de 4Gb de tip DDR3L cu o frecvenţă de 1.6GHz. Desigur, această capacitate poate fi prelungită, având în dotare două sloturi de memorie disponibile. Cât despre stocarea de date şi fişiere, include o unitate HDD cu capacitatea de 1Tb, ce are o viteză de 5400rpm.

La capitolul multimedia este de menţionat faptul că vine standard fără uniate optică. Însă, se laudă cu două difuzoare audio stereo, cu un microfon integrat, cu un WebCam VGA, precum şi cu un cititor de carduri SD.

Cât despre conectivitate, se laudă cu două porturi USB 2.0, cu un port USB 3.0, cu un port HDMI, cu o ieşire audio, cu Bluetooth, cu LAN şi cu Wi-Fi.

Concluzie:

Concluzionând, Acer Aspire ES1-571 reprezintă un laptop low-cost atractiv, cu performanţe hardware excelente, precum şi cu un design portabil şi modern.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Full HD
  • Modern
  • Linux
Contra:
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.