Acer Aspire ES1-531-C81K – laptop de buget cu aspect portabil, pentru divertisment şi muncă

Acer Aspire ES1-531-C81K este un laptop low cost, cu performanţe medii, conceput pentru divertisment şi muncă, ce reuşeşte să asigure o portabilitate superioară.

Vorbim despre un laptop ce rulează standard sistemul de operare Linux, echipat cu un acumulator Li-Ion cu 3 celule, ce garantează o autonomie de lucru de până la 5 ore şi 30 de minute, o durată suficientă, ce te va ţine destul timp departe de priza de alimentare.

În privinţa preţului, aşa cum spuneam şi mai sus este o variantă de buget, ce se poate achiziţiona din oferta eMag cu preţul de numai 1.974 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere estetic, remarcăm o construcţie integral din plastic de calitate înaltă, de culoare neagră, ce garantează rezistenţă maximă în timp. Pe partea tehnică, are ca şi dimensiuni standard 381.6 x 27.15 x 258(W x H x D) mm, cântărind în jur de 2.4kg.

Acelaşi laptop avantajos îl întâlnim şi în ofertele celor de la Altex şi Flanco.

Imagini cu Acer Aspire ES1-531-C81K :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Deţine un touchpad Precision cu acţiuni multi-atingere (funcţie de derualare, mărire şi lansare), alături de care îi stă o tastatură numerică şi internaţională, de tip Acer Chiclet Keyboard. Toate acestea asigură o utilizare fiabilă, rapidă şi pe cât se poate de corectă.

Unul dintre cele mai importante aspecte de la un laptop, partea de configuraţie hardware, vine alcătuită dintr-un procesor Intel Dual Core, model N3050, rulat la o frecvenţă de tact de 1.6GHz. Acest procesor beneficiază de tehnologia avansată Turbo Boost, un sistem ce dezvoltă automat puterea procesorului până la 2.1GHz, doar atunci când simte nevoia. Tot la acest capitol, întâlnim şi o capacitate de memorie Ram de 4Gb, de tip DDR3, o capacitate maximă, ce nu pune la dispoziţie un al doilea slot de memorie, plus o placă video integrată, din seria Intel HD Graphics.

Vine dotat cu un hard disk de 500Gb, de tip HDD, capacitate de memorie ce asigură stocare de date şi fişiere. Acoperă un volum generos de stocare, însă în cazul în care este insuficientă această capacitate, se poate opta la un HDD extern.

Are proiectat un display de tip glare, adică lucios, ce redă un conţinut de calitate, la un format High Definition, cu o rezoluţie optimă de 1366 x 768p. Este un ecran de 15.6inch, de tip ComfyView, ce oferă un contrast puternic, cu nuanţe de culori vi şi naturale. Totodată, ar fi de specificat faptul că se bucură de tehnologia Acer BluelightShield, o caracteristică foarte inteligentă ce previne oboseală ochilor, graţie celor 4 moduri avansate.

Capitolul multimedia pune la dispoziţie microfon şi cameră Web VGA pentru conversaţii video şi audio cu prietenii, cititor de carduri SD şi două difuzoare audio stereo. Ţin să specific faptul că este un model fără unitate de scriere/citire (DVD Rw).

Cât despre conectivitate, este dotat cu un port HDMI pentru conexiunea la Tv, de exemplu, cu un port USB 3.0 de mare viteză de transfer, dar şi cu două porturi clasice USB 2.0. În privinţa comunicaţiilor, dispune de Bluetooth pentru conexiune între device-uri, de Wireless pentru conexiune la internet fără fir şi de Reţea (port Rj-45) pentru conexiune la internet prin fir.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Acer Aspire ES1-531-C81K este un laptop avantajos din punct de vedere al preţului de achiziţie, un model portabil, destinat atât activităţilor de muncă, cât şi celor de divertisment.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Accesibil
  • Portabil
  • Sistem de operare Linux
Contra:
  • Nu are  DVD Rw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.