Acer Aspire ES1-523-27GM – laptop decent, accesibil şi avantajos

Acer Aspire ES1-523-27GM este unul dintre cele mai avantajoase laptopuri de pe piaţa de nişă, dat fiind faptul că beneficiază de un raport apreciabil dintre calitate-cost. Reprezintă o soluţie potrivită pantru utilizatorii nu foarte pretenţioşi, fiind ideal atât de acasă, cât şi din deplasare.

Ei bine, avem de-a face cu o variantă standard cu sistem de operare Linux, care desigur acceptă şi sistem de operare Windows.

În privinţa autonomiei de lucru, are la bază un acumulator Lithium Ion (3 celule) ce asigură o durată de utilizare de până la 5 ore.

Acest model ES1-523-27GM este prezent de curând în stocul celor de la eMag, comercializat cu doar 939 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de aspect, prezintă o construcţie portabilă cu detalii şi finisaje moderne. Vine conceput dintr-un plastic texturat de calitate foarte bună, ce garantează durabilitate şi rezistenţă în timp. Este în mare parte de culoare neagră, măsoară standard 381.8 x 24.6 x 258 (W x H x D) mm şi cântăreşte aproximativ 2.23kg.

Acelaşi device atractiv este disponibil online şi la CEL.

 

Imagini cu Acer Aspire ES1-523-27GM :

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Aşadar, noul laptop Acer din gama Aspire este prevăzut cu un LCD LED de 15.6 inch în diagonală. Reprezintă un ecran Glare, adică mat, cu o rezoluţie maximă de 1366 x 768p la un format HD.

În privinţa platformei hardware pe care o ascunde la interior, integrează un procesor AMD Dual Core – E1-7010. Are o tehnologie de fabricaţie de 28nm, un Cache de 1Mb şi două nuclee. Ca şi frecvenţă de tactare, rulează standard la 1.5GHz.

Grafica acestui device constă în procesorul grafic integrat Radeon R2 Graphics de la AMD.

Integrează 4Gb de tip DDR3L de memorie RAM, având disponibile două sloturi de memorie pentru un eventual upgrade. Ca şi memorie de stocare, beneficiază de un HDD cu o viteză 5400rpm cu capacitatea de 500Gb.

Multimedia vorbind, pune la îndemnă un WebCam HD, o unitate DVD-Rw, un microfon integrat, un cititor de carduri, precum şi două difuzoare audio stereo integrate.

Cât despre dotările de conectivitate, dăm peste un port HDMI, peste un port USB 3.0, peste două porturi USB 2.0, peste o ieşire audio, peste conxiune Bluetooth 4.0, peste conxiune LAN (RJ-45) şi peste conxiune Wi-Fi 802.11 ac.

Concluzie:

Concluzionând, Acer Aspire ES1-523-27GM reprezintă unul dintre cele mai ieftine, moderne şi portabile laptop-uri de pe piaţă. Are capacitatea de a asigura o funcţionalitate excelentă în sarcinile şi activităţile de lucru decente.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Accesibil
  • Linux
Contra:
  • Nimic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.