Acer Aspire ES1-520-343N – laptop low cost, portabil şi decent ca şi performanţe hardware

Acer Aspire ES1-520-343N reprezintă unul dintre cele mai accesibile laptop-uri de pe piaţă la ora actuală, un model portabil şi modern, ce reuşeşte să asigure un nivel mediu de performanţă pentru activităţile uzuale, de zi cu zi.

Este lansat în toamna anului 2015, provenind din cea mai recentă generaţie de laptop-uri, rulând standard sistemul de operare Linux. Deţine o configuraţie hardware decentă, ce influenţează automat preţul de achiziţie, astfel este ideal pentru cei cu un buget mai puţin generos, ce caută să îşi achiziţioneze un laptop low cost de calitate.

Dacă tot am deschis subiectul despre preţ, aşa cum spus, este o variantă pe cât se poate de avantajoasă şi de convenabilă, ce este comercializată cu doar 999 de lei (vezi preţ actualizat) de către magazinul online eMag.

Din punct de vedere al detaliilor tehnice, vine “îmbrăcat” cu o carcasă modernă din plastic, de culoare neagră, ce nu cântăreşte mai mult de 2.4kg, măsurând standard 381.6 x 27.15 x 258(W x H x D) mm.

Acelaşi device low cost îl găsim şi în magazinele online Altex şi Flanco.

Imagini cu Acer Aspire ES1-520-343N :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Vine proiectat cu o configuraţie hardware standard satisfăcătoare, compusă dintr-un procesor AMD Dual-Core E1-Series, model E1-2500, rulat la o frecvenţă de 1.4GHz, capabil să susţină destul de ok task-urile tactate, desigur ceva mai limitat în multi-tasking. Pe lângă acesta, întâlnim o placă video integrată din seria Radeon HD 8240, ce oferă o grafică modestă, rulând fluid filmele cu rezoluţie HD.

Ca şi capacitate de memorie, dispune de doar 2Gb de memorie RAM de tip DDR3, plus o capacitate de memorie de stoacare de date şi fişiere, de 500Gb, de tip HDD.

Display-ul este de tip lucios (glare), de 15.6”, cu o rezoluţie High Definition, la 1366 x 768p. Conţinutul afişat este clar şi detaliat, însă nu dispune de un unghi de vizibilitate foarte grozav şi nici de un constrast foarte puternic. Graţie formatului HD şi al aspectului de imagine wide de 16:9, astfel conţinutul va fi reprodus la o calitate destul de înaltă.

În privinţa tastaturii, este de tip clichet, ce garantează un feedback tactil solid, fiind extrem de confortabilă şi de prietenoasă. La fel de bine se prezintă şi touchpad-ul, ce deţine şi o serie de acţiuni multi-atingere, asigurând o utilizare precisă şi rapidă.

Din punct de vedere al conectivităţii, vine echipat cu un port USB 3.0 ce asigură o viteză ridicată de transfer, cu două porturi USB 2.0, cu un port HDMI, cu o ieşire audio, cu un port RJ-45 pentru LAN, cu Wi-Fi şi cu Bluetooth 4.0.

Cât despre multimedia, dăm peste două difuzoare audio stereo, peste o cameră Web VGA, peste un microfon încorporat şi peste un cititor de carduri SD. Ţin să subliniez faptul că nu vine dotat cu unitate optică de scriere/citire, ceea ce aduce un minus device-ului.

Are integrat un acumulator de tip Li-Ion (3 celule), ce asigură o autonomie de lucru decentă, respectiv de până la 4 ore.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Acer Aspire ES1-520-343N este un laptop decent, cu un raport preţ-calitate favorabil, ce garantează o portabilitate ridicată, în orice situaţie.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Raport preţ-calitate favorabil
  • Portabil
Contra:
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.