Acer Aspire E5-575G – laptop portabil şi modern cu o platformă hardware bună şi bine echilibrată

Acer Aspire E5-575G este un laptop interesant de generaţie nouă, remarcat atât prin design şi portabilitate, cât şi printr-o platformă hardware bine echilibrată. Reprezintă o soluţie excelentă pentru sarcinile de zi cu zi, cât şi pentru activităţile mai solicitante.

Avem de-a face cu o variantă ce rulează standard sistemul de operare Linux. Bineînţeles, este capabil să ruleze orice versiune de sistem Linux sau Windows. Ascunde un acumulator Lithium-Ion cu 4 celule, pentru o autonomie de lucru de până la maxim 8 ore continuu.

Acest model Aspire E5-575G poate fi achiziţionat din gama celor de la eMag cu preţul de oferta de 2.549 de lei (vezi preţ actualizat).

Privindu-l din punct de vedere al design-ului, prezintă o construcţie elegantă şi portabilă de culoare neagră. Deţine detalii şi finisaje distinse ce îl fac să atragă foarte multe priviri asupra lui. Din punct de vedere tehnic, este conceput în totalitate din plastic de calitate superioară, are o greutate de 2.23kg şi măsoară standard 381.6 x 23.9 – 30.2 x 256 (W x H x D) mm.

Acelaşi dispozitiv poate fi achitionat şi din magazinele online evoMag şi Flanco.

Imagini cu Acer Aspire E5-575G:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Noul gadget Acer din seria Aspire vine echipat cu un LCD LED obişnuit, ce măsoară o diagonală de 15.6”. Reprezintă un display Full HD cu o rezoluţie maximă de 1920×1080 pixeli, ce deţine proprietăţi anti-glare (mat).

Pe partea hardware, dăm peste o platformă bună şi foarte bine echilibrată. Integrează un procesor Intel Core i5 – 7500U, conceput pe arhitectura Kaby Lake. Are două nuclee, un Cache de 3Mb şi o tehnologie de 14nm. Ca şi frecvenţăde rulare, tactează standard la 2.5GHz, iar cu ajutorul modului Turbo Boost poate ajunge până la 3.1GHz.

Grafica acestui dispozitiv constă atât într-un procesor integrat HD Graphics 620, cât şi într-o placă video dedicată GeForce 940MX. Cea dedicată are o capacitate de memorie video de 2Gb de tip GDDR5, chipset video de la nVidia şi beneficiază de tehnologia nVidia Optimus.

Ca şi capacitate de memorie RAM, vine prevăzut standard cu 8Gb de tip DDR4 cu o frecvenţă de 2.133GHz. Bineînţeles, acceptă şi upgrade de până la 16Gb de tip DDR4, având disponibile două sloturi de memorie. În privinţa stocării de date şi fişiere, se laudă cu o unitate SSD cu capacitatea de 256Gb.

Deţine unitate DVD Rw, cititor de carduri SD, WebCam VGA, microfon integrat, precum şi două difuzoare audio stereo de calitate înaltă.

Iar ca şi conectivitate, pune la dispoziţie două porturi de mare viteză USB 3.0, un port USB 2.0, un port HDMI, o ieşire audio, LAN (RJ-45), Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi 802.11 ac.

Concluzie:

Concluzionând, Acer Aspire E5-575G reprezintă un laptop portabil şi modern cu performanţe hardware puternice. Este ideal atât de acasă, de la birou, cât şi din deplasare, în toate aceste situaţii garantând aceeaşi productivitate ridicată.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware excelente
  • Full HD
  • Modern
  • Linux
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.