Acer Aspire E5-573G-56SP – laptop modern şi accesibil, cu performanţe hardware bune

De foarte mult timp cei de la Acer ne-au obişnuit cu laptop-uri atractive, cu raport preţ-calitate favorabil, indiferent despre ce gamă este vorba. Pentru prezentarea de astăzi am ales să îţi vorbesc despre un laptop din seria Aspire, un device ideal utilizării generale, fie de acasă, fie de la birou.

Acer Aspire E5-573G-56SP este un laptop recent lansat pe piaţa din România, un device modern ce beneficiază de performanţe hardware echilibrate şi de un aspect portabil şi distins. Reprezintă o variantă Free DOS, astfel permite utilizatorului să îşi aleagă sistemul de operare dorit.

Asigură o autonomie de lucru de până la 4-5h, în condiţii decente, graţie acumulatorului inclus de tip Li-Ion cu patru celule.

În privinţa preţului, este o alegere avantajoasă, fiind de curând disponibilă şi la eMag, la preţul de 1.899 de lei (vezi preţ actualizat).

Tastatura (numerică şi internaţională) deţine un set bine definit de taste, perfect oricărei activităţi de lucru. Alături, întâlnim touchpad-ul de dimensiuni generoase, ce oferă suport mult-touch.

Pe partea de design, surprinde printr-o construcţie din plastic caliativ, de culoare gri-cărbune. Cântăreşte 2.4kg şi măsoară standard 381.6 x 24.9 – 29.2 x 256(W x H x D) mm.

Imagini cu Acer Aspire E5-573G-56SP :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Deţine un ecran High Definition de 15.6”, cu o rezoluţie maximă de 1366 x 768p. Are la bază tehnologia Glare şi Acer ComfyView, capabile să garanteze reproducerea unor imagini de foarte bună calitate, cu unghiuri de vizibilitate excelente, indiferent dacă este vorba de interior sau exterior.

Sub capotă laptop-ului întâlnim un procesor Intel Core i5, model 4210U. Este un procesor din seria Haswell, lansat în anul 2014, ce deţine 2 nuclee, o tehnologie de 22nm şi un Cache de 3Gb. Tactează la o frecvenţă de 1.7GHz, însă mulţumită tehnologiei Turbo Boost, frecvenţa va creşte până la 2.7GHz. Vine echipat şi cu un procesor grafic HD Graphics 4400, de tip integrat.

Grafică laptop-ului este asigurată de către placă video dedicată de la nVidia, model GeForce 920M. Are o memorie de 2Gb, de tip DDR3 şi este capabilă să ofere o rulare corectă şi rapidă a tuturor programelor şi aplicaţiilor.

Vine cu 4Gb de memorie RAM de tip DDR3, punând la dispoziţie un al doilea slot de memorie liber. Memoria maximă admisă este de 16Gb, de tip DDR3. Pe partea de capacitate de stocare, beneficiază de un HDD cu 5400rpm, de 1Tb.

Se laudă cu cititor de carduri, cu microfon integrat, cu DVD Rw, cu WebCam HD, precum şi cu două difuzoare audio stereo încorporate.

Deţine atât Wireless, cât şi LAN (RJ-45), plus o serie de porturi, precum VGA, USB 2.0, USB 3.0 două la număr, o ieşire audio şi HDMI.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Acer Aspire E5-573G-56SP este un laptop de generaţie nouă, evidenţiat printr-un design plăcut şi portabil, precum şi printr-o configuraţie hardware excelentă.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Design portabil
  • Preţ avantajos
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.