Acer Aspire E5-573G-5049 – laptop performant şi modern de generaţie nouă

Acer Aspire E5-573G-5049 se pare a fi o soluţie avantajoasă în alegerea unui laptop de generaţie nouă, cu performanţe hardware excelente, precum şi cu un aspect portabil şi ultra modern. Se dovedeşte a fi o variantă foarte bună atât lucrului de la birou, cât şi celui din deplasare.

Include un acumulator de tip Li Ion cu 4 celule, ce oferă o autonomie de lucru în condiţii decente de până la 5h. Standard vine instalat cu sistemul de operare Linux, ce se dovedeşte a fi un sistem rapid şi stabil în orice situaţie.

Acest model Aspire E5-573G-5049 este înâlnit în ofertele magazinului online eMag, la preţul de 2.649 de lei (vezi preţ actualizat).

În ceea ce îl reprezintă design-ul, poartă o carcasă ultra modernă de culoare gri carbune, construită integral din plastic de calitate foarte bună. Ca şi detalii tehnice, ar fi că măsoară standard 381.6 x 29.2 x 256(W x H x D) mm şi că are o greutate de 2.4kg.

Deţine o tastatură internaţională/numerică şi un touchpad multi-touch, ce oferă o utilizare corectă, rapidă şi confortabilă.

Imagini cu Acer Aspire E5-573G-5049 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul device Acer Aspire este prevăzut cu un LCD LED de tip Anti-Glare, ce măsoară 15.6inch în diagonală. Se pare a fi un ecran excelent, ce reuşeşte să reproducă conţinutul la o rezoluţie de 1920 x 1080p, într-un format Full HD.

Se prezintă foarte la capitolul performanţe hardware, astfel include un procesor Intel Core i5, model 4210U, de provenienţă Haswell. Are două nuclee, un cache de 3Gb şi o tehnologie de 22 nm, precum şi o frecvenţă de tactare de 1.7GHz. Este de apreciat faptul că deţine modul Turbo Boost, ce are rolul de a mari frecvenţa de tactare până la 2.7GHz, doar în situaţii extreme. Alături deţine şi procesorul grafic integrat HD Graphics 4400.

În plus, producătorul l-a echipat şi cu o placă video dedicată, respectiv GeForce 940M. Are o capacitate de memorie video de 2Gb, de tip DDR3, chipsetul video aparţinând producătorului nVidia. Este de remarcat că beneficiază şi de o serie numeroasă de caracteristici speciale video, precum: CUDA, nVIdia PhysX, GPU Boost 2.0 şi nVidia Optimus.

Standard vine cu o capacitate de memorie RAM de 8GB, de tip DDR3L, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Capacitatea maximă de memorie RAM acceptată este de 16Gb, de tip DDR3L. În privinţa capacităţii de stocare, include o unitate HDD de 1Tb cu 5400rpm.

Deţine WebCam HD, cititor de carduri SD, microfon integrat, unitate optică DVD Rw, precum şi două difuzoare audio stereo integrate.

Din punct de vedere al conectorilor, acest laptop Acer este prevăzut cu: HDMI, VGA, USB 2.0, USB 3.0 x 2, ieşire audio, Bluetooth, Wireless şi LAN (Reţea).

Concluzie :

Concluzionând, Acer Aspire E5-573G-5049 reprezintă un laptop de ultimă generaţie, cu un raport preţ-calitate avantajos, util atât sarcinilor de la birou, dar şi celor din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Modern
  • Linux
  • Full HD
Contra:
  • Nimic momentan

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.