Acer Aspire E5-573G-36ZD – laptop de generaţie nouă, cu performanţe bune şi cu un aspect pe măsură

Acer Aspire E5-573G-36ZD este un laptop foarte apreciat, şi asta pe bună dreptate, datorită fiabilităţii şi performanţelor de care dă dovadă, raportate la un preţ de achiziţie foarte avantajos. Este o variantă ideală pentru cei cu un buget limitat, ce doresc un laptop de calitate, cu o configuraţie hardware bună şi cu un aspect pe măsură.

Este un model din gama 2015, dotat cu acumulator Li-Ion (4 celule), capabil să asigure o autonomie de până la 5h de lucru. Nu are preinstalat niciun sistem de operare, astfel ai oportunitatea de a îţi alege sistemul dorit, pe care vrei să lucrezi.

La capitolul preţ, pot spune că se prezintă extrem de bine, astfel se regăseşte în oferta celor de la eMag la un cost avantajos, de până în 1.800 de lei (vezi preţ actualizat).

Prezintă o carcasă construită pe deplin din plastic, durabil şi calitativ, pe un fond de culoare black/charcoal. Cântăreşte în jur de 2.4kg, măsoară standard 381.6 x 29.2 x 256(W x H x D) mm, fiind echipat atât cu tastatură internaţională, cât şi numerică, şi cu un touchpad multi-touch.

Acelaşi laptop îl pun la dispoziţie şi cei de la Flanco.

Imagini cu Acer Aspire E5-573G-36ZD :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Deţine un ecran de 15.6inch, cu format High Definition, la o rezoluţie maximă de 1366 x 768pixeli. Conţinutul este reprodus în culori naturale şi vii, display-ul fiind de tip mat (glare), astfel previne efectul de oglindire. Dispune de un unghi foarte bun de vizibilitate, în ciuda faptului că nu avem de-a face cu tehnologia IPS.

Configuraţia hardware de care se bucură este compusă dintr-un procesor Intel Core i3, model 5005U, tactat la o frecvenţă de 2.0GHz. Are la bază arhitectură Broadwell, având în dotare două nuclee. Alături de acesta, stă o capacitate de memorie Ram de 4Gb, de tip DDR3 (maxim 16Gb) şi o placă video nVidia, din seria GeForce, model 920M, de tip dedicată. Este un nivel de performanţă foarte bun, ce îţi oferă posibilitatea de a rula până şi cele mai noi jocuri şi aplicaţii.

În vedere volumul de stocare de date şi fişiere, vine echipat cu un Hard Disk de 500Gb, o capacitate de stocare suficientă după părerea mea.

Din punct de vedere multimedia, vine prevăzut cu o cameră Web Crystal Eye HD, cu un microfon integrat, cu citior de carduri (SD) şi cu difuzoare audio stereo. Nu deţine însă unitate optică de scriere/citire (DVD Rw). În cazul instalării sistemului de operare, se poate folosi un stick de memorie bootabil.

Şi în final, capitolul conectivitate vine echipat cu un port HDMI, cu un port USB 2.0, cu două porturi USB 3.0 (cu viteză ridicată de transfer), cu VGA, cu ieşire audio jack de 3.5mm, cu port RJ-45 pentru Reţea, cu Wireless şi cu Bluetooth 4.0.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Acer Aspire E5-573G-36ZD este un laptop cu o platformă hardware puternică şi cu un design pe măsură, ideal pentru cei ce caută un model decent, pentru îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi şi nu numai.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe bune
  • Portabil
  • Raport calitate-preţ avantajos
Contra:
  • Fără unitate optică de scriere/citire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.