Acer Aspire E5-573G-310L – laptop Full HD cu sistem de operare Linux

Acer Aspire E5-573G-310L se laudă cu un raport preţ-calitate excelent, datorită faptului că deţine o configuraţie hardware bună, un sistem de operare recent şi o construcţie modernă şi calitativă, totul la un preţ de achiziţie apreciabil.

Reprezintă un laptop potrivit atât lucrului de acasă, cât şi celui din deplasare, garantând în ambele situaţii o funcţionalitate ireproşabilă şi o autonomie de lucru generoasă de până la 5 ore, graţie bateriei Li-Ion (4 celule). În privinţa sistemului de operare, noul device rulează din fabrică sistemul Linux.

Acest laptop Aspire E5-573G-310L este comercializat de către magazinul online eMag, cu doar 1.649 de lei (vezi preţ actualizat).

La capitolul aspect, surprinde plăcut cu o carcasă atractivă din plastic, pe un fond de culoare black/charcoal. Cântăreşte în jur de 2.4kg, dimensiunile standard măsurând 381.6 x 29.2 x 256 (W x H x D) mm.

Touchpad-ul generos cu suport pentru multi atingere, împreună cu tastatura numerică/internaţională oferă o utilizare confortabilă, rapidă şi corectă, indiferent de sarcina de lucru.

Aceeaşi variantă convenabilă este disponibilă şi în magazinul CEL.

Imagini cu Acer Aspire E5-573G-310L :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

În privinţa performanţelor, noul Acer Aspire include procesorul Intel Core i3, model 5005U, construit pe arhitectura Broadwell. Dispune de două nuclee, de o tehnologie a procesorului de 14nm şi de un Cache de 3Gb, frecvenţa de rulare fiind de 2Gb.

Pe partea de grafică, deţine atât o placă video integrată din seria Intel HD Graphics 5500, cât şi o placă video dedicată GeForce 920M, cu capacitatea de 2Gb, de tip DDR3. Cea dedicată deţine chipsetul video de la nVidia, beneficiind de o serie numeroasă de caracteristici speciale video (CUDA, nVidia Optimus, GPU Boost 2.0, nVidia PhysX).

Producătorul Acer l-a echipat cu un LCD LED de tip anti-glare (mat), capabil să ofere o rezoluţie Full HD la 1920 x 1080p.

În ciuda faptul că memoria RAM maximă acceptată este de 16Gb, acesta vine standard cu doar 4Gb, de tip DDR3L. Are o frecvenţă de 1.6GHz şi două sloturi de memorie, fiind doar unul ocupat. Ca şi capacitate de stocare, dispune de o unitate HDD de 1Tb, cu 5400 de rotaţii pe minut.

Din punct de vedere al nivelului multimedia, vine echipat cu cititor de carduri SD, cu microfon integrat, cu unitate DVD Rw, cu Web Cam HD (Acer Crystal Eye HD), precum şi cu două difuzoare stereo.

Beneficiază de Wireless integrat, de Reţea (LAN), de conexiune Bluetooth, precum şi de HDMI, VA, USB 2.0, USB 3.0 (2) şi ieşire audio.

Concluzie :

Concluzionând, Acer Aspire E5-573G-310L este un laptop avantajos de generaţie nouă, un model ideal atât lucrului de la birou, cât şi celui de pe teren.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Modern
  • Linux
  • Full HD
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.