Această săptămână vine cu 10 lucruri interesante pe care trebuie să le știm cu toții!

1. Mihai Duduţă este românul care a participat la planul de creare a primei super-baterii! Yet-Ming Ching, profesor renumit la MIT, a lansat acest proiect , care pe parcurs a întâmpinat câteva probleme. Vezi aici toată povestea!

2. Tot în sfera acumulatorilor, numai că de data aceasta pentru telefoane mobile. Producătorul Samsung ne va surprinde cu o tehnologie revoluționară, ce va dubla autonomia acumulatorilor. Pe parcursul experimentelor au obținut acumulatorii cu o autonomia de până la 1.5 – 1.8 ori mai mare decât la cele din prezent.

3. Recenta versiune a aplicației Windows Camera pentru sistemul de operare Windows 10 Mobile, surprinde cu o tehnologie foarte interesantă de recunoaștere facială, ce permite device-ului să recunoască o față, prin intermediul camerei principale.

4. Bloomberg au anunțat deja că producătorul Apple a dat drumul la producția unităților viitorului iPhone! Acest zvon se pare că a fost dezvăluit chiar de cei de la Apple, spunând că următorul iPhone va apărea undeva în luna septembrie.

5. Cei de la Google au încercat un nou program care să fie competent să răspundă corect într-o conversație. Acest program are la bază un dialog, însă este capabil să răspundă la noi întrebări cu noi răspunsuri. La un moment dat, a fost întrebat care este scopul vieții, oferind un răspuns neașteptat: „să trăiești pentru totdeauna”.

6. În urma unui raport demografic, referitor la angajați, Facebook a publicat că în continuare procentajul maxim îl au albii sau asiaticii, dintre care 68% sunt barbați.

7. Noua țintă a celor de la Apple ar fi să extindă limita de pe iTunes Match, de la 25.000 la 100.000 de melodii. Se pare că din 2011, de la lansare, limita din iCloud a rămas aceeași, de 25.000 de melodii.

8. Tom’€™s Guide au ales cele mai de top smartphone-uri din momentul de față, conform caracteristicilor, și le-au supus unor teste de rapiditate în viața reală. Modelele alese au fost: Google Nexus 6, Asus ZenFone 2, LG G4, iphone 6, Samsung Galaxy S6 și HTC One M9. Rezultatul testelor le poți vedea aici.

9. O discuție ceva mai veche, de acum câțiva ani, și anume că dacă ar trebui ca Grecia să fie cumpărată de Apple, a revenit în discuție în prim-plan, după datoriile semnificative ale acestei țări față de FMI.

10. Site-ul de socializare Facebook a sărbătorit decizia Curții Supreme din SUA, și anume legalizarea căsătoriilor dintre gay în statele americane, printr-o aplicație ce-ți permite să îți transformi poza de profil.

Samsung Safety Truck – O idee foarte ingenioasă a companiei Sud Coreene, Samsung, pentru a reduce numărul accidentelor: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.