2 in 1 ASUS Transformer Book Flip TP300LJ-C4010T – laptop 2 în 1 ultra-slim, modern, performant şi avantajos

Dacă ai nevoie de un laptop ultraportabil, cu performanţe hardware superioare, pe care să îl poţi folosi cu uşurinţă, atât de acasă, cât şi din deplasare, atunci cu siguranţă o soluţie ideală o reprezintă un model 2 în 1.

2 în 1 ASUS Transformer Book Flip TP300LJ-C4010T reprezintă un laptop atractiv, atât în privinţa aspectului, cât şi al performanţelor hardware, o variantă ce se află la graniţa dintre laptop şi tabletă, datorită construcţiei sale convertibile. Vorbim despre un dispozitiv ultra-slim ce asigură o portabilitate ridicată şi o funcţionalitate pe măsură, fie că îl foloseşti de acasă pe post de laptop, fie că îl foloseşti din deplasare pe post de tabletă. Deţine standard preinstalat sistemul Microsoft Windows 10 Home, pe 64 biţi, având totodată inclus şi Microsoft Office 2013 (Trial).

În ciuda atâtor caracteristici revoluţionare şi tehnologii avansate, preţul de achiziţie este destul de avantajos, respectiv de 3.399 de lei (vezi preţ actualizat), ţinând cont că se beneficiază şi de laptop, dar şi de tabletă.

Pe partea de design, observăm cu plăcere o construcţie ultra-slim, convertibilă, realizată din aluminiu în combinaţie cu plastic. Este de culoarea argintie cu negru, cântăreşte doar 1.7kg şi măsoară standard 329 x 19 – 22 x 225(W x H x D) mm.

Acelaşi laptop convertibil 2 în 1 de la Asus îl regăsim şi în stocul celor de la evoMag şi Flanco.

Imagini cu 2 in 1 ASUS Transformer Book Flip TP300LJ-C4010T :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Nu impresionează doar prin flexibilitatea de care da dovadă, ci şi prin nivelul superior de performanţe hardware. Are la bază un procesor Intel Core i5, model 5200U, conceput pe arhitectura Broadwell. Este un procesor bun, cu 2 nuclee, ce rulează la o frecvenţă de 2.2GHz. Este de remarcat faptul că dispune de tehnologia Turbo Boost, ce dezvoltă puterea de tactare doar atunci când este nevoie, până la 2.7GHz.

Tot pe partea de performanţe hardware, deţine o placă video nVidia, din seria GeForce 920M, de tip dedicată. Are o capacitate de memorie video de 2Gb, ideală pentru împătimiţii de jocuri video.

La nivel de memorie, vine dotat cu 6Gb de memorie RAM, de tip DDR3, îndeajuns pentru întreg sistemul, plus cu un Hard Disk de 1TB, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm, suficient pentru o stocare generoasă, zic eu.

Display-ul ultra slim design este de 13.3inch, de tip glare, capabil să impresioneze prin redarea unui conţinut de calitate superioară. Este un ecran touchscreen, cu format Full HD, ce are o rezoluţie maximă de 1920 x 1080pix.

În ceea ce priveşte conectivitatea laptop-ului de faţă, dăm peste un port HDMI, peste o ieşire audio, peste un port USB 2.0, precum şi peste două porturi USB 3.0. Asigură conexiune prin Bluetooth, cât şi conexiune la internet prin Wi-Fi, fără a beneficia de port Rj-45, pentru Reţea.

Ramura multimedia vine echipată cu o cameră Web High Defition, cu microfon integrat, cu difuzoare audio stereo, precum şi cu cititor de carduri 2 în 1 (SD şi MMC). Aş considera un minus al laptop-ului, lipsa unităţii de scriere/citire din dotare.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, 2 în 1 ASUS Transformer Book Flip TP300LJ-C4010T este un laptop ultra portabil, de tip convertibil, ce asigură o funcţionalitate rapidă şi fluidă, fie de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Laptop 2 în 1
  • Performanţe hardware superioare
  • Design atractiv
Contra:
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.