2 în 1 Acer Aspire S1002-10H6 – laptop convertibil 2 în 1, atractiv şi accesibil

2 în 1 Acer Aspire S1002-10H6 reprezintă o variantă atractivă de laptop, un model convertibil, ce se poate transforma foarte uşor şi în tabletă, astfel oferă o accesibilitate şi o portabilitate ridicată oriunde ai fi.

Avem de-a face cu un device 2 în 1, ce rulează sistemul de operare Microsoft Win 10 Home, pe 64 biţi, din fabrică. Găsim în dotarea acestuia un acumulator foarte generos, ce garantează o autonomie de până la 8 ore de lucru, un touchpad cu acţiune multi-touch, o tastatură internaţională şi senzorul accelerometru.

În ciuda atâtor funcţii numeroase, preţul de achiziţie este pe departe extrem de avantajos, astfel gadget-ul de faţă se găseşte în stocul eMag la numai 1.349 de lei (vezi preţ actualizat).

Cât despre aspect, observăm un design atractiv, elegant şi modern, de tip convertibil, de culoare argintie. Ca şi trăsături, măsoară standard 258 x 25.8 x 193.8(W x H x D) mm şi cântăreşte numai 1.29kg.

Acelaşi model convertibil îl regăsim la un preţ la fel de acesibil şi în magazinul online Flanco.

Imagini cu 2 în 1 Acer Aspire S1002-10H6 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Acest model 2 în 1, deţine un ecran multitouch, cu 5 puncte, cu diagonala de 10.1inch. Este un LCD LED de tip IPS, ce redă imaginea la o rezoluţie de 1280 x 800p, într-un format High Definition.

La interior, dăm peste un procesor Intel Atom Quad Core, de 1.3GHz (Turbo Boost 1.8GHz), peste o placă video de tip integrată Intel HD Graphics şi peste o capacitate de memorie RAM, de 2Gb.
Pe lângă acestea, din punct de vedere al conectivităţii se laudă cu o capacitate de stocare de 500Gb de tip HDD, plus cu 32Gb de tip eMMC.

La capitolul multimedia, prezintă două camere Web, una de 1.3Mp şi cealaltă de 0.3Mp, un microfon integrat, un cititor de carduri SD şi SDHC şi două ieşiri audio.

Ca şi conectivitate, se laudă cu un port USB 2.0 (Dock), cu un port micro USB 2.0, cu o ieşire audio, cu un port Micro HDMI, cu Bluetooth şi cu Wireless.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, 2 în 1 Acer Aspire S1002-10H6 este un laptop atractiv, de tip convertibil, ce asigură o portabilitate ridicată şi o accesibilitate pe măsură.

Opinii pro și contra :

Pro:
 • Procesor Intel Atom Quad-Core
 • 2Gb memorie RAM
 • 500Gb HDD + 32Gb eMMC
 • Placă video Intel HD Graphics
 • HD
Contra:
 • Nimic

One thought on “2 în 1 Acer Aspire S1002-10H6 – laptop convertibil 2 în 1, atractiv şi accesibil

 1. Este un laptop interesant, principalele calități fiind portabilitatea, autonomia mare, de 7-8 ore precum și spațiul de stocare de 500GB de pe HDD. Pentru a se asigura autonomia energetică mare a fost introdus un procesor mai lent, dar cu consum redus, de circa 2,2W la 1,33GHz. Procesorul grafic este integrat în procesorul de sistem şi are o memorie dedicată de numai 32MB, dar „împrumută” până la 1GB din memoria RAM a sistemului.
  Procesorul are 4 nuclee și, deși este realizat în tehnologie Intel pe 64bits, laptopul vine echipat cu Windows 10 pe 32 bits, probabil pentru a fi promovat Win10. Nu ştiu cum se comportă pe Win8 x64 şi nu vă sfătuiesc să verificaţi pentru că s-ar putea să nu găsiţi drivere.

  Este excelent pentru aplicații „domestice” care nu necesită un procesor rapid şi un adaptor grafic performant.
  NU ARE „2 ieșiri audio stereo” așa cum este menționat mai sus, dar este echipat cu două difuzoare care redau un sunet suficient de puternic și de curat, având în vedere dimensiunile foarte reduse. Efectul de stereofonie nu se simte prea bine de la distanţa de lucru (circa 40cm) pentru că difuzoarele sunt plasate pe spatele tabletei, iar o corecţie extended stereo ar fi fost binevenită pentru cei care nu vor să utilizezee căştile.

  NU ARE nici LAN (mufă pentru cablu RJ45), conectarea la reţeaua locală putând fi făcută numai prin unde radio (WiFi).

  RECOMAND celor care își cumpără această „jucărie” (utilă pentru concedii, portabil etc) ca imediat ce îl deschid să facă un backup de sistem pe HDD şi să nu formateze memoria tabletei de 32GB unde este ascuns OEM. Dacă ştergeţi kitul OEM de reinstalare a Windows-ului și instalați Sistemul de operare din alte surse, s-ar putea să nu mai găsiți driverele necesare.
  Vezi și: https://www.microsoft.com/ro-ro/romania/licentiere/oem/

  Enjoy your life !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.