LG Standard Plus P12EN – aparat de AC cu compresor Inverter din clasa A++

LG Standard Plus P12EN se pare a fi un aparat de aer condiţionat performant, calitativ şi eficient, ideal atât vara, cât şi în perioadele mai friguroase. Reprezintă un produs electrocasnic cu sistem de montare pe perete, ce se integrează excelent în orice stil de amenajare.

Ei bine, discutăm despre un sistem de climatizare cu compresor Inverter încadrat în clasa de eficienţă energetică A++. Are o capacitate de răcire/încălzire de 12.000 BTU, lucru ce îl face potrivit spaţiilor şi locuinţelor cu o suprafaţă acoperită de până la 35m².

Acest model recent Plus P12EN poate fi achiziţionat online din stocul magazinului eMag cu preţul accesibil de 1.749 de lei (vezi preţ actualizat).

După cum bine ştim, sistemul de aer condiţionat vine alcătuit din două unităţi, una internă şi una externă, de acesta dată ambele fiind pe un fond de culoare albă. Unitatea internă cântăreşte în jur de 8.7kg şi măsoară standard o înălţime de 189mm, o lăţime de 308mm şi o lungime de 837mm. Cea externă are o greutate de 28kg şi măsoară o înălţime de 230mm, o lăţime de 483mm şi o lungime de 717mm.

Imagini cu LG Standard Plus P12EN:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Din punct de vedere al gradului de zgomot înregistrat la utilizare, maxima produsă de către unitatea internă este de 19dB şi de maxim 49dB de către unitatea externă.

Specificaţiile sale îl fac capabil să atingă o temperatură de operare la răcire de minim -10°C şi de maxim +18°C, iar la încălzire de minim -10°C şi de maxim +48°C.

În ceea ce priveşte debitul de aer, maxima înregistrată de către unitatea internă este de 750 m³/h, iar cea de către unitatea externă de 1620 m³/h.

Pe partea de filtrare, beneficiază de un filtru dublu de protecţie antibacteriană, anti praf, de tip lavabil.

La nivel de coeficient randament sezonier, la răcire SEER este de 6.4kW şi EER de 3.24kW, iar la încălzire SCOP este de 4kW şi COP de 3.8kW.

Ca şi funcţii, se laudă cu funcţia de Ventilaţie, cu funcţia de Dezumidificare (1.3l/h), cu funcţia de Răcire/Încălzire, cu funcţia de Curăţare automată, cu funcţia de Răcire rapidă, cu funcţia de control al energiei electrice, cu funcţia de afişare consum energetic, cu funcţia Comfort Air şamd.

Tot din punct de vedere tehnic, ar fi de menţionat consumul nominal la răcire de 1080W şi la încălzire de 1000W, precum şi capacitatea nominală la răcire de 3500W şi la încălzire de 3800W.

Concluzie:

Concluzionând, LG Standard Plus P12EN este un aparat de climatizare performant cu compresor Inverter, ce garantează un mediu ambiant confortabil, după bunul plac.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • 12.000 BTU
  • Inverter
  • A++
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.