ASUS X541NA-GO008 – laptop Free DOS portabil şi modern de buget

ASUS X541NA-GO008 se pare a fi un nou dispozitiv convenabil de buget, capabil să asigure o funcţionalitate bună atât de acasă, cât şi din deplasare. Reprezintă un laptop accesibil, portabil şi modern, echipat cu o platformă hardware decentă dar bine echilibrată.

În ceea ce îl priveşte sistemul de operare, standard este Free DOS, lucru ce permite instalarea sistemului de operare dorit.

Ca şi autonomie de lucru, vine dotat cu o baterie Lithium-Ion cu 3 celule, ce asigură o durată de activitate de până la 4-5 ore.

Acest model nou X541NA-GO008 se poate achiziţiona din oferta magazinului de specialitate eMag cu preţul online de doar 999 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de design, se bucură de o construcţie plăcută, calitativă şi portabilă, ce poartă finisaje perfect definite. Este construit dintr-un plastic rezistent de culoare neagră, ce măsoară standard 381.4 x 27.6 x 251.5 (W x H x D) mm şi cântăreşte în jur de 2kg.

Vine dotat cu un touchpad mare cu suport pentru gesturi multi-touch, precum şi cu o tastatură numerică/internaţională de tip chiclet.

Device-ul de faţă se poate procura şi din oferta online a celor de la evoMag şi CEL.

Imagini cu ASUS X541NA-GO008:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Integrează un ecran glossy (lucios) de tip LCD LED ce măsoară în diagonală 15.6 inch. Reprezintă un display LED-backlit ce oferă o rezoluţie HD la 1366 x 768p.

La nivel hardware, dăm peste un procesor Intel Celeron – N3350, provenit de pe arhitectura Apollo Lake. Deţine 2 nuclee, un Cache de 2Mb şi o tehnologie de fabricaţie de 14nm. Standard tactează la o frecvenţă de 1.1GHz, însă cu ajutorul modului Turbo Boost poate creşte până la 2.4GHz.

Pe partea de grafică, vine echipat cu procesorul grafic integrat GMA – HD 500, cu chipset video de la Intel.

Dispune de o capacitate de memorie RAM de 4Gb de tip DDR3, cât şi de o capacitate de memorie de stocare de 500Gb de tip HDD.

În privinţa dotărilor multimedia, se bucură de două difuzoare audio SonicMaster, de un WebCam VGA, de o unitate DVD Rw, de microfon integrat şi de un cititor de carduri 3 în 1 (SD, SDXC, SDHC).

Iat cât despre conectivitate, pune la îndemână un port VGA, un port HDMI, o ieşire audio, un port USB 2.0, un port USB 3.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 10/100 şi LAN.

Concluzie:

Concluzionând, ASUS X541NA-GO008 reprezintă un laptop avantajos de buget, ideal atât de acasă de la birou, cât şi de pe teren, în oricare dintre situaţii oferind o funcţionalitate şi o portabilitate foarte bună.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Modern
  • De buget
  • OS Endless
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.