ASUS A541NA-GO182 – laptop accesibil, portabil şi modern de generaţie nouă

ASUS A541NA-GO182 se pare a fi un alt laptop atractiv de buget, capabil să asigure de fiecare dată o funcţionalitate neaşteptat de bună. Este o soluţie ideală atât pentru lucrul de birou, cât şi pentru cel de pe teren, în oricare dintre situaţii oferind o manevrabilitate confortabilă.

Ei bine, vorbim despre un dispozitiv echipat cu un acumulator Li-Ion cu 3 celule, ce garantează o durată de lucru de până la 4-5 ore.

Ca şi sistem de operare, standard beneficiază de OS Endless. Reprezintă o altă versiune a sistemului de operare Linux ce oferă informaţii şi date educative fără a fi neapărat conectat la internet.

Acest model nou A541NA-GO182 se poate achiziţiona din oferta magazinului online eMag cu preţul accesibil de 1.099 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere estetic, prezintă un exterior portabil, calitativ şi modern, cu finisaje şi forme bine definite. Este de culoare negru-maro, măsoară standard 381 x 27.6 x 252 (W x H x D) mm şi cântăreşte în jur de 2kg.

Acelaşi device se regăseşte şi în magazinele de specialitate evoMag, Flanco şi Altex.

Imagini cu ASUS A541NA-GO182:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Producătorul acestuia a optat pentru un display LCD LED de tip glare (lucios), ce măsoară 15.6 inch în diagonală. Este un ecran LED-backlit cu un format High Definition şi cu o rezoluţie maximă de 1366 x 768 pixeli.

Din punct de vedere al dotărilor hardware, dispune de un procesor Intel Pentium Quad-Core – N4200, conceput pe arhitectura Apollo Lake. Are un Cache de 2Mb, 2 nuclee şi o tehnologie de fabricaţie de 14 nm. Are standard o frecvenţă de tactare de 1.1GHz, însă cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate creşte până la 2.5GHz.

La capitolul grafică, dăm peste un procesor video integrat din seria GMA – HD 505, ce deţine chipset video de la Intel.

Pune la îndemână o capacitate de memorie de stocare de 500Gb de tip HDD, cât şi o capacitate de memorie RAM de 4Gb de tip DDR3.

În privinţa dotărilor multimedia, vine proiectat cu difuzoare audio integrate, cu un microfon încorporat, cu unitate DVD-Rw, cu WebCam, precum şi cu cititor de carduri.

Iar cât despre conectivitate, integrează un port HDMI, un port VGA, un port USB 2.0, un port USB 3.0, o ieşire audio, Wi-Fi, LAN şi Bluetooth.

Concluzie:

În concluzie, ASUS A541NA-GO182 este un laptop avantajos de buget, ce reuşeşte să asigure o funcţionalitate bună atât de acasă, cât şi din deplasare.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Portabil
  • De buget
  • OS Endless
Contra:
  • Nimic

2 thoughts on “ASUS A541NA-GO182 – laptop accesibil, portabil şi modern de generaţie nouă

  1. Doresc sa instalez Windows 10. Sub nici o forma nu vrea sa buteze dupa Stick sau DVD, cu toate setarile corecte din BIOS. Am refacut de cateva ori stikul, am scris de 2 ori DVD-ul… La alte computere functioneaza, insa la acest laptop nu. In Bios este vazut stikul sau dvd-ul, insa la butare trece peste de ele de parca nu ar exista.

    1. atunci cand se buteaza stickul in rufus trebuie selectat mbr for uefi pentru ca este bios nou. pe acest model de laptop merge linux si doar win 10 pentru ca nu sunt drivere-le compatibile cu alte sisteme de operare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.